PUBLIC CHARGING STATION

PRIVATE CHARGING STATION

BIH

SARAJEVO http://www.puni.hr/

Elektroprivreda Bosne i Hercegovine besplatno je na raspolaganje stavila punionicu za električna vozila ispred zgrade Direkcije u Sarajevu, u želji da širi priču o vozilima na alternativna goriva, a čije su prednosti brojne.

DOBOJ http://www.puni.hr/

Prije nekoliko dana je na ulazu u Doboj postavljen punjač za električne autobile, a kako stvari stoje to je jedini grad u RS koji ima punjač takve vrste. U "Elektro Doboju" su rekli da će koristiti vozačima koji su u prolazu jer u Doboju niko nema automobil na električni pogon.

MOSTAR http://www.puni.hr/

Guma M Mostar nabavila je i prve dvije električne punionice u BiH, instaliravši ih u svojim centrima u Mostaru i Sarajevu. Radi se o, da budemo precizni, dva Schneider Electric punjača za električna vozila, koja su u ponudi vlasnicima električnih automobila.

CROATIA http://www.puni.hr/

SLOVENIA http://www.puni.hr/

Slovenačka vlada je prošli četvrtak čak usvojila prijedlog za novi Nacionalni plan o uspostavi infrastrukture za alternativna goriva prema kojem će "nakon 2030. obustaviti registraciju automobila koje pokreću benzin i dizel goriva".

http://emobilityworks.com/post.php?l=en&c=news-from-project&a=fast-charging-stations-for-electric-vehicles-in-slovenia

SERBIA http://www.puni.hr/

MONTE NEGRO http://www.puni.hr/

MACEDONIA http://www.puni.hr/

U Skoplju je predstavljen i evropski projekat elektromobilnosti u jugoistočnoj Evropi pod nazivom EDISON (Eco Driving Innovative Solutions and Networking) u okviru kojeg se duž saobraćajnica u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji instaliraju pumpe za napajanje električnih automobila, a BiH će pokrenuti inicijativu da se priključi ovom projektu.

KOSOVO http://www.puni.hr/

ALBANIA http://www.puni.hr/

ROMANIA http://www.puni.hr/

 

If, you have interest and ready to spent money in this research and help, here is MY CONTACT.

Prava kopiranja ©.  2006- 2018. Sva prava pridržana.  Rudolf Bošnjak.     Copyright ©. 2006- 2018 All rights reserved.  Rudolf (Boschnjak) Bošnjak.

free counters  Map IP Address